Seurakunnan uskontunnustus

I. Me uskomme yhteen kaikkivaltiaaseen Jumalaan, kaiken elämän lähteeseen, joka puhutulla sanallaan loi tyhjästä taivaan ja maan. Me uskomme, että Hän on ikuisesti ollut olemassa kolmena jumalallisena persoonana: Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä.

II. Me uskomme, että Jumala on ilmoittanut itsensä ihmiselle Raamatussa ja Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa. Raamattu on täysin yhtäpitävä kokonaisuus, se on täysin luotettava. Se on syntynyt Jumalan inspiraatiosta ja sillä on ylin ja lopullinen auktoriteetti kaikessa, mikä liittyy elämään ja jumalisuuteen.

III. Me uskomme, että Jeesus Kristus sikisi Pyhästä Hengestä juuri oikeaan aikaan Jumalan suunnitelman mukaan ja että Hän syntyi maallisesta äidistään, neitsyt Mariasta. Jeesus on Jumala ja ihminen samassa persoonassa ja Hän on täysin synnitön. Jeesus kärsi, Hänet ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin, astui alas tuonelaan, nousi kolmantena päivänä kuolleista Pyhän Hengen voiman kautta, astui ylös taivaaseen, jossa Hän istuu Isän oikealla puolella kaikkeuden Herrana.

IV. Me uskomme, että Jumala loi Aadamin ja Eevan omaksi kuvakseen, vanhurskaiksi Hänen edessään. He, ihmissuvun esivanhemmat, erosivat kaikista muista luoduista. He eivät kehittyneet mistään luodusta olennosta, vaan heidät luotiin mieheksi ja naiseksi.

V. Me uskomme, että Aadam ja Eeva, jotka edustivat nykyistä ihmissukua, tekivät syntiä kapinoimalla Jumalan ilmoitettua tahtoa vastaan ja joutuivat siten eroon Jumalasta. Aadamin teon seurauksena synti, sairaus ja kuolema tulivat kaikkien ihmisten osaksi. Siksi kaikissa ihmisissä oleva luonnollinen taipumus syntiin johtaa väistämättä myös synnin tekemiseen ajatuksissa, sanoissa ja teoissa.

VI. Me uskomme, että on olemassa persoonallinen saatana, kaiken pahan alkuunpanija; helvetti, kaikkien Jumalasta erossa olevien lopullinen kohtalo; synti eli kaikki mikä on vastoin Jumalan tahtoa sekä pahat henkivallat, jotka toimivat saatanan vallan alaisuudessa sen taistellessa Jumalaa ja kaikkea jumalisuutta vastaan.

VII. Me uskomme, että Herra Jeesus Kristus eli synnittömän elämän ja että Hänet ristiinnaulittiin meidän sijaisuhrinamme. Hän sovitti meidät ottamalla päälleen syntimme ja sairautemme ja vuodattamalla verensä, minkä tähden me voimme saada anteeksiantamuksen, terveyden ja vanhurskauden ts. oikean aseman Jumalan edessä. Noustessaan kuolleista Jeesus sai riemuvoiton pahuudesta, ja Hänellä on kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Tätä valtaa Hän jatkuvasti käyttää seurakuntansa kautta maan päällä tehden samoja tekoja kuin lihansa päivinä. Hän on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti.

VIII. Me uskomme, että kaikki, jotka vilpittömästi kääntyvät synnistä Herran Jeesuksen puoleen, tunnustavat Hänet Herraksi ja uskovat, että Hänet herätettiin kuolleista, uudestisyntyvät uskon kautta ja heistä tulee uusia luomuksia. Kaikki uudestisyntyneet kristityt ovat Jumalan lapsia ja heillä on oikeus täyteen pelastusvarmuuteen. Me uskomme, että on tärkeää vastaanottaa kaste, sillä se on Jeesuksen käskyn noudattamista ja ulkonainen merkki ja todistus sisäisestä muutoksesta.

IX. Me uskomme, että Pyhä Henki toimii tänä päivänä ja että Hän asuu jokaisessa uskovassa ja auttaa meitä ymmärtämään Jumalaa ja Raamattua. Me uskomme, että on tärkeää vastaanottaa Pyhän Hengen kaste, johon liittyy kielillä puhuminen. Pyhän Hengen kasteesta kristitty saa voiman ja rohkeuden olla Jeesuksen todistaja ja varustuksen kristilliseen palvelutyöhön.

X. Me uskomme, että Pyhän Hengen armolahjat, Hengen hedelmät ja viisi palvelusvirkaa toimivat ja ovat tarpeelliset meidän ajassamme.

XI. Me uskomme yhteen yleiseen seurakuntaan, Kristuksen ruumiiseen, joka muodostuu kaikista uudestisyntyneistä kristityistä kaikkialla maailmassa. Me uskomme ehtoollisen viettoon, jossa meitä yhdistää yhteinen uskomme Jeesuksen kuolemaan, hautaamiseen ja ylösnousemiseen sekä ikuinen omistautuminen palvelemaan Häntä. Me uskomme myös paikallisseurakuntaan, jonka Jumala on asettanut tuomaan yhteyttä ja voimaa kristittyjen yhteisöille kaikkialla maailmassa. Se yhdistää ne seurakuntaperheiksi, joihin kuuluvat veljet ja sisaret Jeesuksessa Kristuksessa. Me ilmaisemme rakkauttamme Jumalaan yhteen kokoontumisen, rukouksen ylistyksen ja palvonnan sekä hengen yhteyden välityksellä; julistamalla evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta sydämen rakkaudesta ja säälistä, sanoilla ja teoilla kaikkialla maailmassa; etsimällä aktiivisesti jokaisen parasta ja antamalla varoja Jumalan työhön iloisesta sydämestä.

XII. Me uskomme, että Jeesus Kristus tulee pian takaisin, näkyvästi ja yllättäen, voimassa ja suuressa kirkkaudessa kootakseen valittunsa, herättääkseen kuolleet, tuomitakseen kansat, ja toteuttaakseen valtakuntansa maan päällä. Näin täyttyvät kaikki Raamatun profetiat, joihin kuuluu vanhurskaiden ja jumalattomien ruumiillinen ylösnousemus, kadotettujen ikuinen ero, kärsimys ja rangaistus sekä pelastettujen ikuinen ilo ja autuus Jumalan kasvojen edessä Hänen valtakunnassaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *