Entäs jos Hän, Jeesus, todella elää ja on Jumala?

MIKSI JEESUS?

Miksi joku uskoisi tänä päivänä mieheen nimeltä Jeesus, joka eli noin 2000 vuotta sitten pienessä roomalaisten valloittamassa Israelin maassa? Miksi ympäri Suomea järjestetään edelleen viikoittain tilaisuuksia, joissa kerrotaan, puhutaan, saarnataan ja opetetaan Hänestä?

Onko tässä Jeesus-touhussa mitään järkeä? Varsinkin kun otetaan huomioon, että Jeesus oli kotoisin pienestä Nasaretista, tuli köyhästä perheestä ja oli ammatiltaan puuseppä. Lisäksi juutalaiset viranomaiset luovuttivat hänet roomalaiselle kuvernöörille Pontius Pilatukselle tuomittavaksi kuolemaan, koska Jeesus väitti olevansa Kuningas ja Jumalan Poika!

Hänet ristiinnaulittiin (sen ajan sähkötuoli) keväällä vuonna 33. Kaikenhan piti olla näillä näkymin ohi. Mutta jokin ei kyllä täsmää. Eihän siinä ole järkeä, että jollakin puusepän pojalla – ja vielä kuolleella sellaisella – on tänä päivänä ympäri maailmaa miljoonia seuraajia, jotka jopa uskovat, että tämä Jeesus Nasaretilainen elää ja on Jumala!

Entä sitten, jos Hän todella elää ja on Jumala? Silloin on todella järkevää, että uskomme Häneen – että sinä uskot Häneen! Miksi? Silloin ei ole kysymys vain isosta massasta, vaan sinun omasta henkilökohtaisesta uskostasi. Jokaisella meistä, jotka uskomme Jeesukseen, on oma tarinamme uskoontulosta. Näin on myös Elävä Sana -seurakunnassa

Se, mitä Uusi Testamentti ja koko Raamattu kertoo Jeesuksesta, tulee todelliseksi ja totuudeksi sinun elämässäsi. Se, että hänet ristiinnaulittiin, saa merkityksen sinun elämässäsi. Kuinka niin? Koska Hän kuoli sinun syntisi tähden. Me kaikki teemme virheitä enemmän tai vähemmän – se on syntiä ja se erottaa meidät Jumalasta.

Jumalan tahto on, että eläisimme rakkaudessa toisiamme kohtaan, oikeudenmukaisesti ja rehellisesti, rauhassa ja sopusoinnussa. Raamattu kertoo meille, että koska ihminen valitsi kääntää selkänsä Jumalalle ja Hänen tahdolleen, niin synti alkoi vaikuttaa meissä monin eri tavoin.

Synnin todellisuus saa aikaan sen, ettei ole yhteyttä Jumalaan. Synnin todellisuuden näemme sodissa, köyhyydessä, kärsimyksissä, murhissa, kateudessa, vihassa ja monissa muissa asioissa. Ihminen on läpi historian yrittänyt ratkaista ja sovittaa näitä ongelmia eikä ole onnistunut siinä.

Mutta Jeesus on onnistunut ratkaisemaan syntiongelman! Hän, Jumalan Poika, on ollut ikuisesti olemassa. Hän tuli ihmiseksi syntyen neitsyt Mariasta, eli nuhteettoman ja synnittömän elämän ja valitsi kärsiä meidän syntimme tähden ja sovittaa meidän syntivelkamme kuolemansa kautta. Synnin seuraus on kuolema, sekä fyysinen että hengellinen. Mutta koska Jeesus oli synnitön, niin kuolema ei voinut pitää Häntä vallassaan, vaan Hänet herätettiin kuolleista.

Sinä voit saada syntisi anteeksi!
Sinä voit saada yhteyden Jumalaan!
Sinä voit saada hyvän omantunnon ja mielenrauhan!

Sinun ei tarvitse pelätä kuolemaa tai olla epätietoinen siitä, mihin joudut kuolemasi jälkeen, koska Jeesuksen kautta pelastut kuolemasta ja saat lahjana iankaikkisen elämän!


MITEN?

Voit rukoilla ja tunnustaa uskosi seuraavasti:

Taivaallinen Isä, tulen sinun eteesi Jeesuksen nimessä.

Jeesus, sinä olet sanonut : ”Minä olen tie, totuus ja elämä; ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani”. Taivaallinen Isä, olet myös sanonut: ”Mutta joka huutaa avuksi Herran nimeä, se pelastuu”. Huudan nyt avukseni sinun nimeäsi, Herra Jeesus!

Tiedän, että olen tehnyt syntiä ja tarvitsen anteeksiantamuksen. Isä, anna minulle anteeksi syntini. Isä, lupaat myös: ”Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt Hänet kuolleista, olet pelastuva. Sydämen usko tuo vanhurskauden, suun tunnustus pelastuksen”. Uskon koko sydämestäni, että sinä Herra Jeesus vaikutit maan päällä, annoit henkesi minun edestäni ja, että Jumala on herättänyt sinut kolmantena päivänä kuolleista. Uskon, että olet Jumalan Poika. Uskon, että kuolit minun syntini tähden Golgatan ristillä. Uskon, että taivaan Isä herätti sinut kuolleista.

Tunnustan nyt ääneen: ”Jeesus, sinä olet Herra. Annan elämäni sinulle. Ole sinä tästä hetkestä eteenpäin myös minun elämäni Herra. Isä, sinun lupauksesi mukaisesti uskon, että olen nyt pelastunut ja tullut osalliseksi iankaikkisesta elämästä Pyhän Hengen työn kautta sydämessäni. Uskon, että olen Sinun Sanasi ja Pyhän Henkesi kautta syntynyt uudesti; olen nyt uusi luomus, vanha on kadonnut ja uusi on tullut tilalle.”

Kiitos Isä Taivaassa, kiitos Herra Jeesus, kiitos Pyhä Henki!


MITEN TÄSTÄ ETEENPÄIN?

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi Jumalan suureen perheeseen! Mielellämme kuulisimme ratkaisustasi antaa elämäsi Herralle Jeesukselle. Jos haluat, kirjoita meille sähköpostia osoitteeseen info(at)elavasana.net.

Tarvitset myös ehdottomasti seurakuntayhteyden, jossa voit vahvistua uskossasi Jumalan Sanan, ylistyksen ja rukouksen kautta yhdessä muiden kanssa. Tervetuloa vierailulle seurakuntaamme; ehkäpä me voimme tarjota sinulle hengellisen kodin, jossa viihdyt.
Jumala sinua runsaasti siunatkoon!

UUSI TESTAMENTTI

Uudesta Testamentista voit lukea itse Jeesuksesta ja Hänen elämästään, Hänen ensimmäisistä seuraajistaan ja mitä he kirjoittivat Hänestä.


Tässä on muutamia Raamatun jakeita luettavaksi:

Luukkaan evankeliumi: 20:36-53
Johanneksen evankeliumi: 3:1-18, 5:24-25, 14:6, 19:13-37, 20:11-31
Apostolien teot: 2:21, 4:12